Skåbu Fjellhotell foredler og produserer lokalmat basert på råvarer fra eget gårdsbruk, fisk og vilt fra Skåbu og små og mellomstore produsenter i Gudbrandsdalen

Høyfjellet har utmarksbasert landbruk som har vært en del av Norge sin landbrukskultur siden steinalderen. Utmarksbruk og annen landbruksdrift skaper og opprettholder økosystemer som er viktig for oss og vårt miljø.

Skåbu og Gudbrandsdalen har lange og rike tradisjoner for jakt, fiske og foredling. Rent vann, ren luft, beite med høyt næringsinnhold og etisk dyrehold gir spesielt høy kvalitet på råvarer og ferdig foredlede produkter. Godt for dyra og godt for oss!

Vår oppskrift:
En dose bærekraftig matproduksjon, en dæsj mathistorie kombinert med et stykke skikkelig håndverk, stolthet og respekt – gir kvalitetsprodukter som gjør godt for kropp og sinn.

Skåbu Høyfjellsmat tilbyr et variert utvalg håndverksprodukter og hjemmelaget julemat. Vi har utsalg på hotellet og leverer ved bestilling.

Kortreist og rettferdig

Baseprodukter

  • Varmrøkt bacon av fjellgris

    Pr. kilo

    560,-
  • Røkt skinke av frittgående fjellgris

    Pr. kilo

    530,-
  • Kokt frokostskinke av frittgående fjellgris

    Pr. kilo

    499,-
  • "Skåbu-pølsa"

    Pr. kilo. Krydret og røkt påleggspølse av frittgående fjellgris

    590,-
  • "Skåbu-pølsa"

    Pr. kilo. Krydret og røkt påleggspølse av elg

    615,-

  • Fenalår av villsaulam

    Pr. kilo. Klart fra mars/april. Kan forhåndsbestilles.

    690,-
  • Tørrsaltet og røkt Skåbu-elg

    Pr. kilo

    1146,-
  • Elgsuppe av lokal Skåbu-elg

    1 liter, 3-4 personer. Suppen skal kun varmes forsiktig opp. Serveres gjerne med godt brød, crème fraîche og vårløk.

    400,-
  • Bolognese av lokal Skåbu-elg

    1 liter, 3-4 personer

    490,-
  • Honning-glassert svinenakke av frittgående fjellgris

    Pr. kilo

    590,-

  • Røkte pølser av frittgående fjellgris, med sennepsfrø, pepper og hvitløk

    Pr. kilo. 100% svin

    295,-
  • Røkte pølser av frittgående fjellgris, hvitløk, persille og gressløk

    Pr. kilo. 100% svin

    295,-
  • Røkte lammepølser av villsaulam med persille og hvitløk

    80% villsaulam og 20% frittgående fjellgris

    320,-

  • Urøkte pølser av frittgående fjellgris

    Pr. kilo. 100% svin

    285,-
  • Røkte pølser av Skåbu-elg med hvitløk, pepper og rosmarin

    Pr. kilo. 60% elg og 40% frittgående fjellgris

    320,-
  • Shish-kebab av villsaulam

    Pr. kilo

    329,-

Elgkjøtt

  • Elgstek av Skåbu-elg

    Pr. kilo

    345,-
  • Håndlagde hamburgere av Skåbu-elg

    Pr. kilo

    490,-

  • Grytekjøtt av Skåbu-elg

    Pr. kilo

    280,-
  • Kvernet elgkjøtt av Skåbu-elg

    Pr. kilo

    199,-

Sik

  • Varmrrøkt sik

    Pr. kilo. Fra ca. 400g. pr stk

    288,-
Årets julekasse!

Årets julekasse!

Sesongens produkter

  • Hvite, urøkte pølser av frittgående fjellgris

    Pr. kilo, ca 500 g. pr pk.

    285,-
  • Røkte pølser av frittgående fjellgris med sennepsfrø

    Pr. kilo, ca 500 g. pr pk.

    295,-
  • Røkte pølser av frittgående fjellgris med urter og hvitløk

    Pr. kilo, ca 500 g. pr pk.

    295,-

  • Røkte pølser av Skåbu-elg med hvitløk, pepper og rosmarin

    Pr. kilo, ca 500 g. pr pk

    320,-
  • Røkte lammepølser av villsaulam

    Pr. kilo, ca 500 g. pr pk

    320,-
  • Røkte ostepølser av frittgående fjellgris med lokal ost fra Avdem

    Pr. kilo, ca 500 g. pr pk

    305,-

  • Skåbupølsa, påleggspølse av frittgående fjellgris med urter

    Pr. kilo, min. 200g

    590,-
  • Røkt frokostskinke av frittgående fjellgris

    Pr. kilo, min. 200g

    530,-
  • Kokt frokostskinke av frittgående fjellgris

    Pr. kilo, min. 200g

    499,-
  • Kokt skinke, ytrefilet av frittgående fjellgris

    Pr. kilo, min. 200g

    510,-

  • Honninglasert svinenakke av frittgående fjellgris

    Pr. kilo, min. 200g

    590,-
  • Pastrami av Skåbu-elg

    Pr. kilo, min. 200g

    980,-
  • Tørrsaltet og røkt Skåbu-elg. Gourmet signaturprodukt

    Pr. kilo, min. 200g

    1150,-
  • Fenalår av villsaulam (hele lår)

    Pr. kilo

    690,-
  • Varmrøkt bacon av frittgående fjellgris

    Pr. kilo, min. 200g

    560,-

Tilbehør

  • Kyllingpaté av økologisk kylling fra Hovelsrud gård

    Per glass

    110,-
  • Hvitløksmajones

    Per glass

    90,-

Annet

  • Stykningsdeler

    Vi selger stykningsdeler av frittgående fjellgris, villsaulam og Skåbu-elg – send oss en forespørsel. Kan sous-vide behandles om ønsket.

De majestetiske dyrene

Respekt for og kjærlighet til dyr, natur, kultur og tradisjon danner fundamentet Høyfjellsmat er tuftet på.

Den vakre majestetiske elgen – selve symbolet på overlevelse i høyfjellet helt tilbake til steinalderen.

Den hardføre villsauen – beitedyra er bra for klima. De opprettholder et biologisk artsmangfold, og ved deres iherdige hjelp opprettholdes bl.a. mangfoldet av blomster og insekter.

Den sosiale kosegrisen – Kotelettene i frysedisken; hvem er de? Griser skal grave i jorda og rulle i søla, leke, sove, sosialisere og leve et frittgående griseliv. Grisene våre liker å bli klappet på magen, klødd bak øret og få besøk i grisebingen.

Foredling

Her hos oss i høyfjellet har vi rent vann, frisk luft og fantastisk utmarksbeite – det perfekte utgangspunkt for de beste kvalitetsråvarer.

Produkter blir foredlet i eget foredlingsanlegg, røyket i vedfyrt røyk hus, alle deler av dyret blir respektfullt utnyttet. Gamle konserveringsmetoder og håndverkstradisjoner blir kombinert med nye teknikker og kjærlighet til faget; pastrami av elg, shish-kebab av villsau eller kaldrøkt og tørrsaltet entrecote av frittgående fjellgris, er noen av våre spesialiteter.

Høyfjellsmat sin matfilosofi gir oss mening, glede og veldig gode produkter!

Inspirasjon

«Nå er det slutt!» proklamerte jeg på flyet hjem etter ett års back-packing jorden rundt. Jeg spiser ikke lenger kjøtt fra dyr som ikke har hatt et godt liv!

Nå, 25 år senere, spiser jeg kjøtt igjen, men filosofien min fra «dannelses-reisen jorden rundt» gjelder fremdeles. Jeg spiser kun sporbart kjøtt som kvalifiserer til mine prinsipper – dyrevelferd først!

- Jannicke H. Doksæter