Varmrøkt bacon av fjellgris
Pr. kilo
Høyfjellet har utmarksbasert landbruk som har vært en del av Norge sin landbrukskultur siden steinalderen. Utmarksbruk og annen landbruksdrift skaper og opprettholder økosystemer som er viktig for oss og vårt miljø.
Skåbu og Gudbrandsdalen har lange og rike tradisjoner for jakt, fiske og foredling. Rent vann, ren luft, beite med høyt næringsinnhold og etisk dyrehold gir spesielt høy kvalitet på råvarer og ferdig foredlede produkter. Godt for dyra og godt for oss!
Vår oppskrift:
En dose bærekraftig matproduksjon, en dæsj mathistorie kombinert med et stykke skikkelig håndverk, stolthet og respekt – gir kvalitetsprodukter som gjør godt for kropp og sinn.
Skåbu Høyfjellsmat tilbyr et variert utvalg håndverksprodukter og hjemmelaget julemat. Vi har utsalg på hotellet og leverer ved bestilling.
Pr. kilo
Pr. kilo
Pr. kilo
Pr. kilo. Krydret og røkt påleggspølse av frittgående fjellgris
Pr. kilo. Krydret og røkt påleggspølse av elg
Pr. kilo. Klart fra mars/april. Kan forhåndsbestilles.
Pr. kilo
1 liter, 3-4 personer. Suppen skal kun varmes forsiktig opp. Serveres gjerne med godt brød, crème fraîche og vårløk.
1 liter, 3-4 personer
Pr. kilo
Pr. kilo. 100% svin
Pr. kilo. 100% svin
80% villsaulam og 20% frittgående fjellgris
Pr. kilo. 100% svin
Pr. kilo. 60% elg og 40% frittgående fjellgris
Pr. kilo
Pr. kilo
Pr. kilo
Pr. kilo
Pr. kilo
Pr. kilo. Fra ca. 400g. pr stk
Pr. kilo, ca 500 g. pr pk.
Pr. kilo, ca 500 g. pr pk.
Pr. kilo, ca 500 g. pr pk.
Pr. kilo, ca 500 g. pr pk
Pr. kilo, ca 500 g. pr pk
Pr. kilo, ca 500 g. pr pk
Pr. kilo, min. 200g
Pr. kilo, min. 200g
Pr. kilo, min. 200g
Pr. kilo, min. 200g
Pr. kilo, min. 200g
Pr. kilo, min. 200g
Pr. kilo, min. 200g
Pr. kilo
Pr. kilo, min. 200g
Per glass
Per glass
Vi selger stykningsdeler av frittgående fjellgris, villsaulam og Skåbu-elg – send oss en forespørsel. Kan sous-vide behandles om ønsket.
Respekt for og kjærlighet til dyr, natur, kultur og tradisjon danner fundamentet Høyfjellsmat er tuftet på.
Den vakre majestetiske elgen – selve symbolet på overlevelse i høyfjellet helt tilbake til steinalderen.
Den hardføre villsauen – beitedyra er bra for klima. De opprettholder et biologisk artsmangfold, og ved deres iherdige hjelp opprettholdes bl.a. mangfoldet av blomster og insekter.
Den sosiale kosegrisen – Kotelettene i frysedisken; hvem er de? Griser skal grave i jorda og rulle i søla, leke, sove, sosialisere og leve et frittgående griseliv. Grisene våre liker å bli klappet på magen, klødd bak øret og få besøk i grisebingen.
Her hos oss i høyfjellet har vi rent vann, frisk luft og fantastisk utmarksbeite – det perfekte utgangspunkt for de beste kvalitetsråvarer.
Produkter blir foredlet i eget foredlingsanlegg, røyket i vedfyrt røyk hus, alle deler av dyret blir respektfullt utnyttet. Gamle konserveringsmetoder og håndverkstradisjoner blir kombinert med nye teknikker og kjærlighet til faget; pastrami av elg, shish-kebab av villsau eller kaldrøkt og tørrsaltet entrecote av frittgående fjellgris, er noen av våre spesialiteter.
Høyfjellsmat sin matfilosofi gir oss mening, glede og veldig gode produkter!
«Nå er det slutt!» proklamerte jeg på flyet hjem etter ett års back-packing jorden rundt. Jeg spiser ikke lenger kjøtt fra dyr som ikke har hatt et godt liv!
Nå, 25 år senere, spiser jeg kjøtt igjen, men filosofien min fra «dannelses-reisen jorden rundt» gjelder fremdeles. Jeg spiser kun sporbart kjøtt som kvalifiserer til mine prinsipper – dyrevelferd først!