I Restaurant Skadir på Skåbu Fjellhotell tilbyr vi et lite, men veloverveid sortiment som passer til våre menyer.
Interessen for naturlige produkter uten tilsetninger vokser - og naturvin passer godt inn i denne trenden. Vinen er fortsatt en eksklusiv type håndverksprodukter i småskala - og passer godt til menyene vi serverer på Skåbu Fjellhotell. Vinene er foredlet og bearbeidet i et eget foredlingsanlegg
Det finnes ingen snarvei til god naturvin - det handler utelukkende om gode råvarer og godt håndverk.
Naturvin er kanskje vinverdens svar på seterrømme og stølsost? Dyrene gir nemlig den beste melken når de er på seteren. Melken er tykk, smaks- og næringsrik, men produksjonen bak er lite effektiv. Kyrne melkes for hånd og setrene er selvforsynte, men metoden gir det mest særegne og smaksrike resultatet - altså stølsosten.
Slik er det med våre naturviner også. Vi har vært og besøkt alle produsentene for å forsikre oss om at håndverket er godt nok - selv om det gjøres lokalt og i mindre skala.
Hos oss på Skåbu Fjellhotell er dette nemlig selve grunnpilaren i vår genuine matfilosofi – fra jord til bord – og hele veien dit.
Vårt utvalg er basert på vin av topp kvalitet fra små, håndverksbaserte vinprodusenter. Vi ønsker å vise at det ikke bare handler om vinen i seg selv, men like mye om menneskene bak – og historien om terroiret hvor vinrankene vokser. Våre leverandører holder til i Italia, Frankrike, Tyskland, England og i de spanske fjellene.
SØNNAVIN AS importerer og distribuerer økologisk/ biodynamisk/ naturlig vin og olivenolje fra Spania og Frankrike til det norske HORECA-markedet og til Vimonopolet. Virksomheten ble startet i 2012 av ekteparet Caroline og Stein Peterson, og er fortsatt et lite familieforetak. Ideen om vinimport ble til etter mange års kjennskap til gode vinprodusenter som ikke fikk oppmerksomhet i det norske markedet. Siden den gang har flere av disse blitt godt etablerte produsentnavn ved norske serveringssteder i toppklasse. www.sonnavin.no